Perunkirjoitus

Perunkirjoitus on pidettävä kolmen kuukauden kuluessa perittävän kuolemasta. Huolehtimalla perunkirjoituksesta osakkaat varmistuvat siitä, etteivät he voi joutua vastuuseen vainajan veloista.

Perukirjan laatimisessa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Huolellisesti ja asiantuntevasti laaditun perukirjan avulla asiat sujuvat pankkien ja viranomaisten kanssa asioidessa. Hyvin laadittu perukirja on myös hyvä perinnönjakokirjan pohja. Lisäksi säästyy vaivaa. Toimistoni palvelut ovat käytettävissä perunkirjoituksessa. 

Ota yhteyttä – soita
Puhelinneuvottelu ongelmasi kartoittamiseksi on maksuton.
Soita 0505600563.

Perukirja ja perunkirjoitus

Yleensä tapaan pesänhoitajan ennen perunkirjoitustilaisuutta. Selvitämme, onko kaikki tarvittavat asiakirjat on hankittu. Sen jälkeen voimme sopia perunkirjoituksen ajan ja paikan, johon kutsutaan kaikki pesän osakkaat. Ennen perunkirjoituspäivää laadin perukirjaluonnoksen. Pesänhoitaja ja sovittaessa muutkin pesän osakkaat voivat tutustua luonnokseen etukäteen.

Pesänhoitaja voi toimittaa asiakirjat myös sähköpostilla ja valmistelu voidaan hoitaa sähköpostilla tai puhelimitse. 

Leski pesän osakkaana

Jos vainajalta jäi leski, myös lesken varat ja velat luetellaan perukirjassa. Mahdollinen avioehto liitetään perukirjaan

Lesken perunkirjoitus

Jos vainaja oli leski, tarvitaan tarvitaan liitteeksi kuolleen puolison perukirja tai selvitys osituksesta ja perinnönjaosta ensiksi kuolleen puolison jälkeen. Jos vainaja oli ollut avioliitossa, mutta eronnut, tarvitaan selvitys avioero-osituksesta.

Osallistuminen perunkirjoitukseen

Perunkirjoitukseen on kutsuttava kaikki kuolinpesän osakkaat. 

Osakkaan ei ole pakko osallistua perunkirjoitukseen. Perunkirjoitus voidaan pitää, vaikka osakas ei tulisikaan paikalle. Osakas voi myös valtuuttaa perunkirjoitukseen asiamiehen tai ottaa avustajan mukaansa perunkirjoitukseen.

Perukirja on annettava verotoimistoon kuukauden kuluessa perunkirjoituksesta

Perukirja on annettava verotoimistoon kuukauden kuluessa perunkirjoituksesta.

Lisätietoja perukirjasta ja perunkirjoitukseen valmistautumisesta löydät täältä.

Voit aina ottaa yhteyttä puhelimitse.

Pyydä yhteydenottoa tai tapaamista...

Lähetä soittopyyntö

Soita minulle 050 5600 563 tai lähetä soittopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin palaan asiaan pian.

Tietosuojaseloste